Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nya docenter på Handelshögskolan

Nyhet: 2013-10-29

Anna Jonsson, Björn Remneland Wikhamn och Roger Schweizer har antagits till docenter i företagsekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Anna Jonsson

Anna Jonsson är sedan februari 2013 lektor vid Företagsekonomiska institutionen och sektionen för Management och Organisation. Hon kommer närmast från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet där hon disputerade 2008 med avhandlingen ”Knowledge sharing across borders – a study in the IKEA world”. Hennes forskning och undervisning är framförallt inriktad på betydelsen av, och utmaningarna med, den kunskapsöverföring inom organisationer som global konkurrens och internationellt företagande medför.

För att öka förståelsen för hur kunskap överförs i praktiken genomförde hon under tiden för sitt postdokstipendium en etnografisk studie vid advokatbyrån Mannheimer Swartling. Hon har även varit involverad i forskningsprojektet Knowledge, leadership and identity in organization (KLIO) i Lund. Jonsson ingår för närvarande också i ett forskningsprojekt om svenska detaljhandelsföretag på Handelshögskolan i Stockholm.

Björn Remneland Wikhamn

Björn Remneland Wikhamn är forskare och lärare på Företagsekonomiska institutionen på Handelshögskolan. Hans forskning såväl som undervisning är till stor del inriktad mot innovation, entreprenörskap, strategi och organisering. Bland annat är han akademiskt ansvarig för magisterutbildningen Management av Tillväxtföretag (MATIX).

Björn Remneland Wikhamn har de senaste åren drivit ett flertal forskningsprojekt kring innovation och kunskapsspridning som sker över organisationsgränser i så kallad öppen och distribuerad innovation. I ett relativt nystartat forskningsprojekt studeras exempelvis dataspelsutveckling, med fokus på öppen innovation och genus. Ett annat projekt som just startats upp handlar om hur myndighetsarbete i Polisen och Försäkringskassan påverkas av förekomsten av sociala medier.

Roger Schweizer

Roger Schweizer är forskare och lärare vid Centre for International Business Studies vid Företagsekonomiska Institutionen. Han är även programansvarig för Handelshögskolans Executive MBA, skolans ledarskapsutbildning för yrkesverksamma. Hans forskning kretsar kring multinationella företags strategiska utmaningar såsom globala fusioner och uppköp, samt samspelet mellan huvudkontoret och de lokala dotterbolagen.

Roger Schweizer har även studerat små entreprenöriella företags internationaliseringsprocesser och framför allt den bakomliggande rationaliteten för dessa företags beslut att etablera sig på utländska marknader.
 

AV:

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2017-09-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?