Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Organisation

Så styrs Handelshögskolan

Handelshögskolan är en fakultet vid Göteborgs universitet. Handelshögskolans fakultetsstyrelse ansvarar grundutbildning, forskning och forskarutbildning. Den dagliga verksamheten leds av dekanus Per Cramér, kallad rektor, en prorektor samt en vicerektor. Ledningen rapporterar till fakultetsstyrelsen.

Göteborgs universitet har en decentraliserad struktur vilket gör att Handelshögskolan har eget ansvar för personal och ekonomi samt verksamhetens kvalitet och utveckling.

Verksamheten är organiserad i ett antal institutioner och forskningscentra. Det finns också assoceriade verksamheter där vi samarbetar inom olika forskningsområden, och ett antal gemensamma administrativa funktioner.

Handelshögskolans råd är ett stöd till ledningen i såväl strategiska som praktiska frågor. I fokus för diskussionerna står kontakten mellan akademin och samhället, och näringslivets behov med koppling till Handelshögskolans kärnverksamhet.

The International Academic Advisory Council inrättades 2013 och har som syfte att ytterligare stärka den internationella dimensionen i ledningen av Handelshögskolan. Rådet har en konsultativ roll och stöttar ledningen med idéer och konstruktiv feedback.

Fakultetsgemensamma beredningar/ grupper

 

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2018-07-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?