Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskningscentra


 

Utöver de forskningsgrupper som finns på institutionerna har Handelshögskolan även, i linje med sin strategi, byggt upp ett antal mer fokuserade, ofta tvärvetenskapliga forskningscentra. Forskningscentrena har ofta tillkommit med stöd från näringsliv och samhälle och forskningen bedrivs i nära samverkan med dessa.

Det finns två varianter av centra: forskningscentra inom skolan, vilka är organiserade inom en institution/avdelning samt fakultetsövergripande forskningscentra, vilka är organiserade och drivna tillsammans med andra fakulteter inom universitetet men har sin administrativa bas på Handelshögskolan.

Forskningscentra inom skolan speglar ofta samhällets samt näringslivets behov av tillämpad forskning inom specifika områden. Verksamheter inom dessa områden får ofta en direkt inverkan på samhället. Fakultetsövergripande forskningscentra gör det möjligt att möta komplexa samhällsutmaningar där olika infallsvinklar krävs för att hitta lösningar.

Forskningscentra inom skolan

Centrum för regional analys

Centre for Retailing

Fakultetsövergripande forskningscentra

Centre for Business in Society

Centrum för finans

Centre for International Business Studies

Centrum för global human resource management

Centrum för hälsoekonomi

Centrum för konsumtionsvetenskap

Centrum för turism 

Gothenburg Centre of Globalisation and Development

Insitutet för innovation och samhällsförändring

Skolan har också en aktiv medverkan i tvärvetenskapliga centra där den administrativa basen ligger på andra delar av universitetet eller på Chalmers tekniska högskola.

Inom universitetet

Business & Design Lab

Centrum för Europaforskning

Centrum för hav och samhälle

Göteborgs miljövetenskapliga centrum

Tillsammans med Chalmers tekniska högskola

Lighthouse (tillsammans med Redareföreningen)

Northern Lead

 


Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2019-11-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?