Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nya alumndatabasen

 

Göteborgs universitets gemensamma webb-baserade alumndatabas där Handelshögskolan är med som första institution i uppstarten är nu lanserad. 

 

Den nya databasen innebär en mängd förbättringar för dig som alumn;

  • Lättare att hålla kontakten med dina kursare, med Handelshögskolan och ditt nätverk
  • Möjlighet att skapa och administera egna alumniföreningar via databasen
  • Bättre tillgång till information om vad som är på gång på Handelshögskolan, ex seminarier, utbildningar, alumnträffar, aktuell forskning
  • Tillgång till en karriärportal där du kan annonsera efter nya medarbetare samt söka jobb

 

 

Hur gör du för att registrera dig?
Klicka på Alumni uppe i menyn till vänster och logga in via rutorna uppe till höger på sidan du kommer till då, och logga in med ditt personnummer. Fyll i så mycket uppgifter när du är inne i databasen som du vill och välj om du ska vara sökbar för andra alumner. Glöm inte att ange en e-postadress dit ditt lösenord kommer att skickas. (Anger du ingen e-post skickas uppgifterna via vanlig post) E-postadressen kommer även att användas om du väljer att få nyhetsbrev digitalt och annan information/inbjudningar från Handelshögskolan Alumni.

 

Vem är alumn till Handelshögskolan?
Alla som har en examen från Handelshögskolan 1923-1971, ekonomprogrammen på Göteborgs universitet (1971-1986) eller från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet (1986-) är alumner. Även om man har en tenta kvar eller möjligen inte tagit alla poäng är man välkommen att registrera sig som alumn, däremot är det bara de som ansökt/tagit ut sin examen som automatiskt hamnar i vårt register. 

Har du frågor eller funderingar?
Kontakta gärna alumniansvariga Ingmarie Karlgren, telefon 031-786 5155.

Mer information om databasen:

Göteborgs universitets gemensamma alumnidatabas där Handelshögskolan ingår är nyckeln till alumninätverket, som hjälper dig att bygga nya relationer och hålla kontakten med dina gamla studiekamrater och Handelshögskolan. Som alumn till Handelshögskolan ingår du i gruppen handelsalumner i databasen.


Hur går det till?

Göteborgs universitets alumndatabas är lösenordsskyddad och gemensam för hela universitetet. För att kunna söka upp dina kursare och meddela vilken kontakt du vill ha med oss behöver du anmäla dig. Inloggningsuppgifterna får du när du registrerat dig som ny användare i menyn till höger. Det tar cirka en kvart.

 

Har du tagit ut din grund-/forskarutbildningsexamen har ditt namn och dina studieuppgifter hämtats från studiedokumentationssystemet Ladok och finns redan i webbformuläret. I övrigt kan du själv välja vilka uppgifter som ska vara synliga för andra alumner.

Ju fler uppgifter du fyller i desto mer användbar blir databasen för dig, dina kursare och Handelshögskolan.

När du har slutfört din anmälan skickas användarnamn och lösenord till din e-postadress. Uppger du ingen e-postadress får du dina inloggningsuppgifter per post inom några dagar.

Det kostar inget att använda alumnidatabasen och det är inte förknippat med några andra skyldigheter.

Om du redan varit med i Handelshögskolan Alumni, t ex redan idag får nyhetsbrev digitalt från oss samt inbjudningar till alumniträffar, behöver du anmäla dig igen för att få användarnamn och lösenord till den nya alumnidatabasen. (Se i texten ovan hur du gör.)

Osäker? Kontakta oss!

alumni@handels.gu.se eller telefon 031-786 5155

 

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2018-05-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?