Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Varför alumni?

 

När man tagit examen från universitet eller högskola brukar man kallas alumn. Ordet är latin och betyder lärljunge men används också som beteckning på ett lärosätes tidigare studenter. Alumniverksamhet innebär kontakt och utbyte mellan skola och tidigare studenter, något som Handelshögskolan har arbetat aktivt med sedan år 2002. Det gör att vi tillhör några av de första lärosätena i Sverige som utvecklat och arbetat med alumniverksamhet.

Vår alumniverksamhet startade genom beslut och stöd av skolans ledning och finansieras centralt från skolan och sköts av skolans personal. Idag har Handelshögskolans alumninätverk över 20 000 medlemmar.

Vår strävan är att skapa en alumniverksamhet som ger värde både till dig som alumn och till Handelshögskolan. Vi hoppas kunna skapa en grogrund för samarbete och vara en del av ditt livslånga lärande.

  • Vi vill att du som alumn ska vara välinformerad om Handelshögskolans utveckling, vilken forskning som bedrivs och hur du som alumn kan använda skolan även efter examen.
  • Som alumn är du Handelshögskolans viktigaste ambassadör.
  • Vi vill genom alumniverksamheten stärka både ditt personliga varumärke och skolans varumärke.
  • Vi vill att du som alumn ska komma tillbaka till skolan för att gästföreläsa, vidareutbilda dig, rekrytera nya medarbetare bland våra studenter med mera.
Sidansvarig: Daniel Karlsson|Sidan uppdaterades: 2011-06-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?