Det här kan vi hjälpa er med

Hur arbetar er organisation med att nå ut till era framtida medarbetare?

Career Service på Handelshögskolan ingår i de erbjudanden som Handelshögskolans parterföretag kan ta del av. Ni som partnerföretag har genom Career Service möjlighet att kommunicera med våra duktiga studenter genom olika arrangemang. På ett smidigt sätt kommer du i kontakt med era framtida medarbetare genom tex, annonsering om lediga jobb, seminarier, företagspresentationer och gästföreläsningar.

För dig som arbetsgivare innebär Career Service en direkt och effektiv rekryteringskanal mot Handelsstudenter.

• Annonsera lediga jobb
  • Rekrytering
  • Uppsatsförslag
  • Aktiviteter, exemplevis företagspresentationer

Kontakt med studenter

Känner Handelshögskolans studenter till ert företag/organisation, har de rätt uppfattning om er och de möjligheter ni erbjuder?

Om inte, använd er av Career Service olika aktiviteter för att nå ut till våra studenter. Följande tjänster ingår för de företag som är partners till Handelshögskolan:

Företagspresentation

Som partner till Handelshögskolan har ert företag/organisation möjlighet att presentera er för våra studenter. Ni kommer till Handelshögskolans lokaler för att under en eller ett par timmar presentera er organisation, och de karriärmöjligheter som finns för Handelshögskolans studenter. Vi hjälper er att marknadsföra träffen till studenterna och hjälper även till att arrangera mat och dryck i anslutning till träffen.

Career Service seminarium

Career Service arrangerar regelbundet seminarier för studenterna på Handelshögskolan. Företag och organisationer bjuds in att prata om olika ämnen som är relevanta för studenter som är på väg ut i arbetslivet. Exempel på ämnen är:

• Vad händer på en anställningsintervju?
  • Vad gör en civilekonom?
  • Hur skriver jag en vinnande ansökan?

Gästföreläsning

Som partnerföretag kan ni delta som gästföreläsare i undervisningen. Vi på Career service förmedlar kontakten till kursansvarig. Detta inslag skall passa in i kursen och vara en naturlig del av undervisningen.

Har ni egna förslag? Vi hjälper så långt det är möjligt  våra partnerföretagen att nå Handelshögskolans studenter.

Rekrytering

Ett enkelt, smidigt och effektivt sätt att rekrytera!

De företag som är partners till Handelshögskolan får hjälp av oss att rekrytera nya medarbetare från Handelshögskolan med hjälp av vår databas. I databasen finns studenter som läser på skolan eller är relativt nyexaminerade. Vi tar reda på vilka behov och krav företagen har och söker sedan i databasen för att få fram personer med de kvalifikationerna. Dessa personer infomeras att det finns en ledig tjänst som skulle passa dem, om de är intresserade söker personen ifråga direkt till det aktuella företaget.

För partnerföretagen innebär detta att de direkt når ut till den aktuella målgruppen och slipper gå omvägen via annonsering. Mer information om att vara partner till Handelshögskolan

Annonsera-jobb-tjänsten (dvs möjlighet att publicera jobbannonser i vår databas) erbjuds för närvarande kostnadsfritt till alla företag och organisationer, både partners och icke-partners.

Uppsatsförslag och exjobb

Grundnivå - Kandidatuppsats:

Varje termin finns möjlighet att bidra med ämnen till examensarbete/uppsats. Det är ett 10 veckor långt självständigt arbete som studenterna oftast skriver två och två. Generellt gäller inlämning september och januari/ början av februari men det kan variera från ämne till ämne.

Avancerad nivå - Masteruppsats

På vårterminen skriver studenterna på våra Masterprogram examensarbete/uppsats. Det är ett 20 veckor långt självständigt arbete som studenterna oftast skriver två och två. Tid att komma in med förslag på uppsatsämne på Masternivå är från oktober- början på januari (det varierar mellan olika program). En del studenter har valt uppsatsämne redan i oktober medan andra kanske inte hittat rätt och fortfarande är tillgängliga i början på januari.

Hör av er till Career Service och Ingmarie Karlgren, 031-786 5467, ingmarie.karlgren@handels.gu.se för mer specifik information.

Ett uppsatsförslag bör innehålla bakgrund, frågeställning, syfte och kontaktperson.

På Handelshögskolan skrivs uppsatser inom följande ämnen:

• Marknadsföring (Internationell marknadsföring, Kosument-beteende, Marknadskommunikation och varumärkesstrategi, Detaljhandel, Marknadsföring i förändring)
  • Kostnads- och intäktsanalys (Corporate Finance, Performance Measure)
  • Redovisning (Extern redovisning och Ekonomistyrning)
  • Organisation
  • Turismekonomi
  • Småföretagsekonomi Entreprenörsskap
  • Logistik
  • Nationalekonomi
  • Finansiell ekonomi
  • International Business
  • International Management