• Att hantera alla de stora miljöutmaningarna samtidigt - Thomas Sterner

[2019-05-27] De stora miljöutmaningarna är globala, långsiktiga och osäkra. De är också sammankopplade med varandra och måste adresseras samtidigt för att nå optimal effekt. Därför krävs det att olika forskningsområden samarbetar för att hitta lösningar. Fördelningspolitiska effekter och politisk genomförbarhet är också aspekter som måste beaktas när styrmedel designas och väljs.

• The Partnership Programme celebrates 20 years!

[2019-04-25] Welcome to an Executive seminar with Robin Teigland Professor of Strategy, Management of Digitalization. The Swedish business magazine, Veckans Affärer, listed her in sixth place as Sweden's most influential woman 2018.

• Kapitalismens nya utmaningar - Kan systemet klara Kina, populism och klimathot?

[2019-02-20]

• Forskarfrukost med Nanna Gillberg

[2019-01-29] Välkommen till årets forskarfrukost där Nanna Gillberg, ekonomie doktor och forskare på Gothenburg Research Institute vid Handelshögskolan, Göteborgs universitet gästar och berättar om sin nya bok: "Jag har aldrig märkt att kön har haft någon betydelse"

• Frukostseminarium - Vilken effekt har anställda i styrelsen på företags värdeskapande?

[2019-01-16] I företag med minst 25 anställda har arbetstagare laglig rätt att genom lokal arbetstagarorganisation utse egna representanter i styrelsen. Lagen syftar till att ge anställda insyn i och inflytande på företagets verksamhet. Ofta anses anställdas intressen stå i konflikt med finansiärers intressen. Samtidigt finns det också argument för att arbetstagarrepresentanter kan bidra positivt till företags värdeskapande.

• Ekonomisk utblick 2019 - Christina Nyman

[2018-12-12] Vid Ekonomisk utblick 2019 får vi lyssna till Christina Nyman, prognoschef på Handelsbanken. Hon kommer att berätta om sitt arbete med att ta fram makroekonomisk analys och prognoser för global och svensk ekonomi, samt hur hon ser på utsikterna för den globala ekonomin under det kommande året.

• Migrationsverket ny partner till Handelshögskolan i Göteborg

[2018-12-12] Migrationsverket är ny Public Associate Partner till Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Samarbetet omfattar bland annat kompetensutveckling och kontakt med forskare och studenter.

• 1 november Executive Seminar i samarbete med ReVäst - IT-säkerhet

[2018-10-05] Välkommen att lyssna på en av Sveriges främsta IT-säkerhetsexperter - Anne-Marie Eklund Löwinder, Chief Information Security Officer, (CISO) på IIS (Internetstiftelsen i Sverige.

• Workshop 15 maj: Framtidens ledarskap - Emotionell intelligens

[2018-03-26] Framtidens ledarskap ställer många och höga krav på både chefer och medarbetare. När analytiska och tekniska färdigheter inte längre räcker till har forskare börjat rikta blicken inåt mot förmågor som självkännedom, empati och förmågan att leda sig själv med inre hållbarhet. Men hur tränar man dessa förmågor och hur använder man dem i det dagliga ledarskapet?

• Handelshögskolan i Göteborg stärker samarbetet med offentlig sektor

[2018-03-21] Med den nya partnerformen Public Associate Partner breddar nu Handelshögskolan vid Göteborgs universitet sitt samarbete med offentlig sektor, med målet att skapa nytta för båda parter och bidra till samhällsutvecklingen. Att vidga studenternas perspektiv vad gäller framtida möjligheter på arbetsmarknaden har ett särskilt fokus.