Att hantera alla de stora miljöutmaningarna samtidigt - Thomas Sterner

Nyhet: 2019-05-27

De stora miljöutmaningarna är globala, långsiktiga och osäkra. De är också sammankopplade med varandra och måste adresseras samtidigt för att nå optimal effekt. Därför krävs det att olika forskningsområden samarbetar för att hitta lösningar. Fördelningspolitiska effekter och politisk genomförbarhet är också aspekter som måste beaktas när styrmedel designas och väljs.

Välkommen till ett lunchseminarium där Thomas Sterner, professor i miljöekonomi vid Handelshögskolan och engagerad i FNs klimatpanel talar om komplexiteten i hållbarhetsutmaningarna och hur de kan bemötas, utifrån en nyligen publicerad artikel i Nature Sustainability.

DATUM: 28 Maj 2019
TID: 11:00 - 12:30