Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktiviteter & arrangemang

Höstterminen 2019
 

24 september, Kl 14:00 - 15:45, Sal B 32
FRÅN FABRIKER TILL PLATTFORMAR

De digitala plattformarna blir allt viktigare som handelsplatser, arbetsplatser, nav i städernas transporter, i utbildning, hälsovård och myndighetsutövning. De företag som driver de stora plattformarna blir bara mäktigare och rikare. Vad kan vi lära av de företagen? Hur leds Google, hur organiseras Amazon? Hur blir vi plattformsföretag, plattformsorganisationer?

Välkommen på seminarium med IT professor Bo Dahlbom, känd debattör och föreläsare om digitaliseringens betydelse för näringsliv och samhälle.

Fika serveras från 13.30
Anmälan

  

4 oktober, KL 10:00 - 11:30, SKF-salen
BELT AND ROAD INITIATIVE – seminarium om Kinas globala ambitioner – I samarbete med Reväst

Hur blir vi påverkade av Kinas nya sidenväg? Sidenvägen är så mycket mer än en "väg" till Europa. Hur utvecklas Kinas samarbete med EU? Vad händer i Sverige och hur skall vi förhålla oss till Kinas ambitioner?

Välkomna till ett samtal om Kinas globala ambitioner och dess konsekvenser för omvärlden mellan Ola Wong, journalist, författare och Kinakännare och Åsa Malmström Rognes, forskare på Ekonomisk-historiska institutionen vid Uppsala universitet.
Moderator: Lars Nordström, professor emeritus kulturgeograf.

Anmälan

  

17 oktober, KL 13:00 - 17:00, Volvosalen
MEETING POINT HR – “Robotics and agile organizations”

Avgiftsfritt för partners till Handelshögskolan och till CGHRM, för övriga deltagare sek 3000 kr

Anmälan

  

22 november, KL 09.00 - 12.00, Sal B 33
MEETING POINT – Controller/Styrfrågor och effektiviteten inom ekonomihantering - ”Digitaliseringen och behoven av en förändrad styrning”

Talare är Johan Magnusson docent verksam vid Institutionen för Tillämpad IT, Göteborgs universitet. Han är avdelningschef för Informatik och föreståndare för SCDI Göteborg.
Moderator: Johan Åkesson Universitetsadjunkt Handelshögskolan GU. Paneldiskussion.

Efter seminariet serveras lunch på Hyllan, utanför Biblioteket.
Anmälan

 

10 December
Executive seminar – Ethics and business

Keynote speaker, Piet Naudé, Director of the University of Stellenbosch Business School och Professor in dogmatics and ethics.

We will update time and place shortly

Sidansvarig: Daniel Karlsson|Sidan uppdaterades: 2019-08-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?