Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Partnerprogrammet våren 2019

8 januari
EKONOMISK UTBLICK med Christina Nyman – prognoschef på Handelsbanken

Vid Ekonomisk utblick 2019 får vi lyssna till Christina Nyman, hon kommer att berätta om sitt arbete med att ta fram makroekonomisk analys och prognoser för global och svensk ekonomi, samt hur hon ser på utsikterna för den globala ekonomin under det kommande året.

Innan Handelsbanken arbetade Christina 10 år på Riksbanken med ansvar för att ta fram underlag till direktionen inför räntebesluten. Hon har varit med när räntan sänktes under noll ner till dagens minusränta. Innan Riksbanken jobbade hon på Konjunkturinstitutet i nästan 10 år, så hon har närmare 20 års erfarenhet av konjunkturanalys. 

 

21 februari
EXECUTIVE FRUKOSTSEMINARIE i samarbete med Styrelseakademin - Vilken effekt har anställda i styrelsen på företags värdeskapande?

Välkommen till ett spännande seminarie där Conny Overland, lektor, Handelshögskolan vid GU, Magnus Sundemo, tidigare fackordförande och arbetstagarrepresentant, Volvo Cars och Hans Bergenheim, styrelseordförande diskuterar: vilken effekt har anställda i styrelsen på företags värdeskapande?

 

7 mars
FORSKARFRUKOST med Nanna Gillberg – ekonomie doktor och forskare vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet

Välkommen till årets forskarfrukost där Nanna Gillberg gästar och berättar om sin nya bok:"Jag har aldrig märkt att kön har haft någon betydelse". Hon talar om informella mekanismer som ligger bakom den ojämställdhet som finns i samhället.

  

14 mars
Kinas investeringar i Västsverige (och globalt) - strategi och konsekvenser

Kina har under senare år ökat sina utlandsinvesteringar kraftigt och satsar strategiskt på finansiering av exempelvis teknologi och infrastruktur. Hur påverkar detta företag, offentlig sektor och hur tänker staten kring detta? Hur förberedda är Sverige och Västsverige?

  

28 mars 
MEETING POINT – Digital and Global Transformation

Welcome to meeting pont with Center for Intellectual Property (CIP). The four lectures will adress digitalization and global transformation in a knowledge based world and the challenges for Sweden.

  

28 mars
Kapitalismens nya utmaningar - Kan systemet klara Kina, populism och klimathot?

Under senare tid har missnöjet med västvärldens ekonomiska och politiska system tilltagit. Ojämlikheten har ökat och tilliten minskat. Recepten skiljer sig radikalt åt. Några vill minska trycket från globaliseringen och andra vill se mer långtgående regleringar och skattehöjningar, både för att minska inkomstskillnader och finansiera miljöåtgärder. Polariseringen ökar, gamla partier splittras och nya bildas. Och under tiden kliver den kinesiska
statskapitalismen fram på världsscenen.

Handelshögskolan bjuder in till en spännande föreläsning med
Klas Eklund där han försöker reda ut alla dessa svåra frågor. Klas är Senior Economist på Mannheimer Swartling, med ett förflutet som
chefekonom på SEB, planeringschef i finansdepartementet och rådgivare till två statsministrar.

  

15 maj
Partnerprogrammet firar 20 år

Välkommen på Executive seminar med Robin Teigland professor inom Management of Digitalization. Hon är en av världens främsta inom strategi och digitalisering. Veckans Affärer listade henne på sjätte plats som Sveriges mest inflytelserika kvinna 2018 och på Twitter har hon utnämnts som en av de topp-50 främsta ”Business professorn” i världen.

 

28 maj
Att hantera de stora miljöutmaningarna samtidigt

De stora miljöutmaningarna är globala, långsiktiga och osäkra. De är också sammankopplade med varandra och måste adresseras samtidigt för att nå optimal effekt. Därför krävs att olika forskningsområden samarbetar för att hitta lösningar. Fördelningspolitiska effekter och politisk genomförbarhet är också aspekter som måste beaktas när styrmedel designas och väljs.

Sidansvarig: Maria Norrström|Sidan uppdaterades: 2019-08-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?