Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om Reväst

Reväst är ett samarbetsorgan och en plattform för kunskapsutbyte mellan offentlig sektor, näringsliv och akademi kring Västsveriges regionala utveckling. Syftet är att genom seminarier, konferenser och samtal, med tyngdpunkt på samhällsutveckling, stärka banden mellan de olika aktörerna och öka kunskapen om utvecklingen i Västsverige.

Reväst vill bidra till...

  • Att skapa dialog mellan olika intressenter med olika perspektiv om förutsättningar och utmaningar för Västsveriges utveckling
  • Att främja samarbeten mellan olika aktörer
  • Att öka kunskapen om och spridningen av forskning med relevans för hållbar utveckling i Västsverige
  • En gemensam kunskapsbild om nuläge och framtida utmaningar i Västsverige


Reväst är ett medlemsfinansierat nätverk. På Handelshögskolan vid Göteborgs universitet finns ett kansli som består av en samverkansansvarig som ansvarar för att driva Revästs verksamhet med stöd av styrgruppen som består av representanter för Revästs medlemmar.

Som ett komplement till styrgruppen med syfte att få mer input och fler perspektiv till verksamheten, bildades under 2016 Advisory Board som ett rådgivande organ.

Ledningen för Göteborgs universitet förvaltar Revästs medel och utser Revästs ordförande och dess styrgrupp på förslag av Revästs medlemsorganisationer. Idag består Revästs ledamöter av representanter för bl a Västra Götalandsregionen, Göteborgsregionens kommunalförbund, ett antal kommuner i Västsverige, universitet och högskolor i Västsverige. Tidigare var ävenUnionen i Göteborg, LO-facken i Västsverige, de västsvenska delarna av fd Vägverket och Banverket samt fd Länsarbetsnämnden i Västra Götalands län medlemmar i Reväst.

Det är vårt bidrag till att krympa världen och öka möjligheterna för kloka framtidslösningar.

Mer information

Anmälan till Reväst utskick och inbjudningar

Lyssna på podden "På tal om regional utveckling"  medverkan från Reväst och Centrum för Regional Analys på Göteborgs universitet

 

 

Sidansvarig: Marie Larkö|Sidan uppdaterades: 2018-02-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://handels.gu.se/organisation/gemensamma_funktioner/externa_relationer/revast/omrevast/
Utskriftsdatum: 2020-01-28