Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Skaffa dig en internationell profil på din utbildning!

Handelshögskolan har drygt 150 partneruniversitet runt om i
världen och vi uppmuntrar dig att tillbringa en del av din studietid
utomlands. Det ger dig en värdefull internationell erfarenhet,
något som många gånger är just det som behövs för att få de mest
intressanta jobben. Du får möjlighet att lära känna ett nytt land
och en ny kultur samtidigt som din utbildning får en unik profil.

Oftast har du möjlighet att söka ganska fritt bland våra partneruniversitet, men om du läser en språklig inriktning på Handelshögskolans ekonomprogram åker du och dina kurskamrater till ett förbestämt universitet för era språkstudier på termin 5.

Att läsa utomlands som utbytesstudent är kostnadsfritt och varje år
tar cirka 250 av Handelshögskolans studenter chansen. Samarbetet
med partneruniversiteten innebär också att runt 400 av deras studenter kommer till oss varje läsår. Det skapar en internationell atmosfär här i Göteborg som uppmuntrar kunskapsutbyte och ger dig möjlighet att bygga ett världsomspännande kontaktnät

Varje år arrangeras en mässa på temat utlandsstudier: International Day. Där får du bland annat information om partneruniversitet, du kan ta del av svenska utbytesstudenters erfarenheter och träffa representanter från näringslivet som berättar dels om hur utlandsstudierna påverkat deras egna karriärer, dels om hur företag ser på internationell erfarenhet vid rekrytering.

International Office ansvarar för studentutbytet med våra partneruniversitet och hjälper dig gärna med praktiska frågor.

 

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2018-10-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?