Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Göteborg


Göteborg är en stor studentstad. Här finns fler än 60 000 studenter och Göteborgs universitet är ett av de största i Nordeuropa. Stan är tillräckligt stor för att ge dig ett spännande kultur- och nöjesliv samtidigt som den är överblickbar. Här kan du välja om du vill leva ett traditionellt studentliv eller om du vill vara som vilken göteborgare som helst.

Det finns alltid något att göra i Göteborg. Stan bjuder på allt från museer till nattklubbar, mysiga caféer och förstklassiga restauranger. Idrottsevenemangen är många, symfoniorkestern världsberömd och kulturlivet aktivt och spännande.

Handelshögskolan ligger i centrum, nära till allt du behöver. På promenadavstånd hittar du både gröna oaser och kul shopping. Har du cykel så tar du dig snabbt kors och tvärs genom stan. När du vill andas havsluft, bada eller fiska tar du spårvagnen till Saltholmen. På samma biljett kan du dessutom ta en tur i skärgården. Här är det gott att leva!

>> Göteborgs besöks- och evenemangsguide

>> Information om Göteborgs stad

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2011-06-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?