Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontakt med näringslivet


Göteborgs industriföretag, handelshus och skeppsmäklare hade länge pekat på behovet av en internationellt inriktad akademi för handel och rättsväsende. 1923 tog de saken i egna händer och Handelshögskolan i Göteborg startades. Det har gett oss tradition och kraft att arbeta i tät samverkan med näringslivet.

Career Service
Career Service vänder sig till alla studenter på Handelshögskolan som är nyfikna på arbetslivet. Du som precis har börjat studera på Handelshögskolan har via Career Service chansen att träffa olika företag för att bilda dig en uppfattning om vad du vill göra efter studierna. Registrera dig i Career Services karriärportal får du också tillgång till information om lediga sommar- och extrajobb under hela din studietid. Se www.cs.handels.gu.se.

När du börjar närma dig slutet av din utbildning har du kanske funderingar på vad du ska söka för jobb, hur man skriver en ansökan, var du ska söka etc. Dessa frågor och många fler kan Career Service hjälpa dig att komma vidare med. Bland annat kan vår coach hjälpa dig hitta din röda tråd och sätta ord på din kompetens.

Career Service finns på plan 4 i hus B. Du kan boka ett individuellt karriärsamtal för coaching eller anmäla dig till en CV-workshop via www.cs.handels.gu.se 
Telefon: 786 54 65, e-post: career-service@handels.gu.se  


Partnerprogrammet
Partnerprogrammet är ett samarbete mellan näringliv/organisationer och Handelshögskolan. Programmet har funnits sedan 1999 och omfattar i dag ca 25 partners.

Partnerprogrammet har flera syften, bl a att fånga upp de behov som finns inom näringsliv och samhälle så att våra utbildningar ger den kompetens som efterfrågas.

Länk till Partnerprogrammet


Gästföreläsare
Handelshögskolans lärare bjuder kontinuerligt in gästföreläsare från företag och organisationer till dina föreläsningar och varje år brukar det hållas runt 260 föreläsningar med gäster från näringsliv och organisationer.


Studentkårens näringslivsverksamhet

Studentkåren HHGS samarbetar med näringslivet på olika sätt. Man arrangerar företagsbesök och företagspresentationer och varje år arrangeras tre arbetsmarknadsdagar där du har chans att träffa företag och bilda dig en uppfattning om hur det är att arbeta i olika branscher eller företag. GADDEN är den största av arbetsmarknadsdagarna.

I de studentkårsägda bolagen HandelsConsulting, HandelsJuristerna Handelsmarketing, Handels rekrytering och Handels Finance har du möjlighet att pröva dina kunskaper som konsult under studietiden.

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2018-03-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?