Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ansökan


Sista anmälningsdag 2018
Kurser som börjar på våren: 15 oktober

Sista anmälningsdag 2019
Kurser och program som börjar på hösten: 15 april
Program på avancerad nivå: 15 januari (om du har en internationell examen) resp. 15 april (om du har en svensk examen)


Information om utbildningar

Information om Handelshögskolans program och kurser hittar du här på webben men också på www.utbildning.gu.se . Där kan du även beställa tryckt material som innehåller samma information. Materialet finns också att hämta på Handelshögskolan.

studera.nu hittar du allmän information om att läsa på högskola/universitet. Där kan du också jämföra utbildningar.


Behörighet och urval 
För att bli antagen till utbildningsprogram och kurser måste du uppfylla vissa behörighetskrav. Från och med hösten 2010 gäller nya regler för behörighet och urval till svenska universitet och högskolors utbildningar på nybörjarnivå. De gamla standardbehörigheterna ersätts med områdesbehörigheter och meritvärderingen av gymnasiebetyg förändras.
En ny urvalsgrupp införs, direktgruppen (grupp I), där enbart det ursprungliga meritvärdet (jämförelsetal + meritpoäng) från dina gymnasiestudier räknas (inga kompletteringar alltså). Kompletteringar kommer bara att få tillgodoräknas i en kompletteringsgrupp där konkurrensen om platserna kommer att vara hårdare än i direktgruppen.

OBS! Sökande till Handelshögskolans masterprogram skall uppfylla vissa behörighetskrav och skall även ha gjort ett GMAT/GRE-test. Läs mer om GMAT/GRE här.

Behörighetskraven för respektive program/kurs hittar du på www.utbildning.gu.se .


Anmälan och antagning
Anmälan till kurser och program sker digitalt via antagning.se. Det går också att göra en pappersanmälan. En blankett för detta kan beställas via antagning.se.

Tänk på att det korrekta namn på vårt ekonomprogram är "Handelshögskolans ekonomprogram" och att logistikprogrammet heter "Handelshögskolans logistikprogram". 

Se universitetets centrala information om anmälan och antagning. Där finns bland annat en steg-för-steg hjälp om hur du gör din anmälan.

 

Glöm inte att svara på antagningsbedkedet!
Du måste meddela om du vill stå kvar som antagen eller reserv, annars förlorar du platsen.

Antagningspoäng

Här kan du söka fram de senaste årens antagningspoäng till våra program och kurser!

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2018-09-12
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?