Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Termin 9 Examensarbete

Examensarbetet

Examensarbetet är den avslutande kursen på juristprogrammet (30hp). Under denna kurs skall kursdeltagarna självständigt författa var sin uppsats. Ambitionen är att uppsatsen skall vara läsvärd för den tänkta läsekretsen. Uppsatserna skall vara intresseväckande och välskrivna samt ta upp teman som det finns behov av att sprida.

Kursen Examensarbetet omfattar undervisning och handledning. Vid kursstart ges information om kursen och under första veckan tilldelas studenten en handledare av institutionen. En examinator utses också av institutionen. Handledare och examinator är inte samma person. Vilket ämne studenten skall skriva om bestäms i samförstånd med examinator under kursens första vecka. I slutet av kursen skall studenten lämna in sin uppsats och försvara den vid ett offentligt seminarium. Studenten skall också opponera på en annan uppsats.

Sedan 1999 publiceras många uppsatser i fulltext på vår hemsida. Uppsatserna läggs in i en databas som är mycket lättanvänd. Det förekommer att särskilt intressanta uppsatser publiceras i bokform eller i juridiska tidskrifter. För vissa ämnesområden finns också uppsatstävlingar där vinnarna publiceras i särskilda skriftserier.

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2013-05-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?