Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

"Jag fått en djupare förståelse hur resursfördelning, migration och ojämlikhet har präglat historien och samtiden"

 

Jakob Nyström kommer från Borås och läser sin andra termin på Samhällsanalysprogrammet på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Hur hörde du talas om Samhällsanalysprogrammet?

Jag var på Handelshögskolans introduktionsdag och hörde Oskar Broberg berätta om programmet. Tyckte presentationen lät spännande och det var så jag hörde om programmet.

Varför valde du att läsa Samhällsanalysprogrammet?

På gymnasiet läste jag samhälle och det väckte mitt intresse för samhällsfrågor men samtidigt gillar jag ekonomin och vill jobba med ekonomiska frågor i ett samhällsperspektiv. Därför är planen att ta en kandidatexamen både i ekonomisk historia och ekonomi.

Vad har du för förväntningar på programmet?

Mina förväntningar på programmet är att få en bra bild av hur ekonomiska beslut både från förr och nutid påverkar samtiden/samhället. Studiemässiga förväntningar är att ha tre riktigt roliga och lärorika år!

Vad är roligaste med programmet hittills?

Alla ämnen vi har studerat hittills har gett väldigt mycket förståelse inför nästa kurs. Man tar med sig mycket kunskap som är applicerbar på nästa kurs. I med att vi inte är en jättestor klass får man en väldigt stor gemenskap!

Vad är svårast med programmet hittills?

Det absolut svåraste med programmet är att hålla koll på alla olika begrepp.

Har utbildningen gett dig några nya perspektiv för att kunna förstå ekonomi och dagens samhälle?

Under tiden jag har studerat på Samhällsanalysprogrammet har jag fått en djupare förståelse hur resursfördelning, migration, ojämlikhet har präglat historien och samtiden. Detta kan man sedan koppla för att få en djupare förståelse över hur världen är uppbyggd.

Har du några funderingar på att plugga en termin utomlands?

Ja jag har funderat att plugga en termin utomlands, är sugen på att plugga antingen i Italien eller någonstans i Asien.

Vad har du för framtidsplaner?

Efter examen funderar jag på att ta läsa en master på Handelshögskolan. Om jag inte gör det så blir till att söka jobb. Jag har ett eget bolag så förhoppnings kan jag arbeta med det. Om det inte går skulle jag vilja jobba med ekonomin i samhället eller någonting inom innovation & entreprenörskap.

Vad tror du om möjligheterna att få jobb?

Jag har som plan att ta en dubbelkandidat i ekonomisk historia & ekonomi. Med den utbildningen får man en väldigt bred grund att stå på och kan i princip både jobba med ekonomiska och samhällsfrågor. Handelshögskolan är en väldigt renommerad skola så jag tror inte det är några som helst problem att få ett jobb i framtiden.

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2020-03-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?