Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

"Ett bra program som är planerat efter framtidens behov"


Magnus Ek kommer från Göteborg och läser sin andra termin på Samhällsanalysprogrammet på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Hur hörde du talas om Samhällsanalysprogrammet?

Jag hittade Samhällsanalysprogrammet på Handels hemsida när jag letade och funderade på vad jag skulle söka.

Varför valde du att läsa Samhällsanalysprogrammet?

Jag valde att läsa Samhällsanalysprogrammet för det verkade som ett intressant program som blandade flera olika aspekter som ekonomi och samhällsplanering. Det kändes som ett bra program som är planerat efter vad som behövs i framtiden.

Vad har du för förväntningar på programmet?

Jag förväntar mig att programmet kommer vara intressant och ge mig en bra grund för vidare utbildning eller göra mig konkurrenskraftig på arbetsmarknaden.

Vad är roligaste med programmet hittills?

Roligaste med programmet är att det känns som man hela tiden utvecklas och att man kan koppla kunskap från tidigare kurser till det jag läser nu.

Vad är svårast med programmet hittills?

Svårast är att plugga för tentor.

Har utbildningen gett dig några nya perspektiv för att kunna förstå ekonomi och dagens samhälle?

Jag har lärt mig att ibland koppla "vardagsproblem" till det jag har lärt mig, framförallt inom ett ekonomisk-historiskt perspektiv.

Har du några funderingar på att plugga en termin utomlands?

Jag har nästan bestämt mig att jag vill plugga utomlands, men har inte bestämt mig vilka kurser eller var, eftersom jag inte bestämt mig vilken inriktning jag vill läsa än.

Vad har du för framtidsplaner?

Jag vill skaffa mig ett jobb som har stora möjligheter att utvecklas vidare och lära mig nytt och så småningom ta mig upp genom företaget/organisationen.

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2020-03-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?