Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram

Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram vid Göteborgs universitet är unikt genom sin integration av samhälls- och miljövetenskap. Utbildningen ger en miljökompetens som spänner över flera vetenskapliga områden, en gedigen specialistkunskap och en förmåga att arbeta i nätverk och projektgrupper.

Genom att läsa tillsammans med naturvetare får du en bred förståelse för miljöfrågor samtidigt som du specialiserar dig i en av fem samhällsvetenskapliga profiler; humanekologi, miljöekonomi (nationalekonomi), miljöplanering (kulturgeografi), miljöpolitik (statsvetenskap) eller uthålligt företagande (företagsekonomi). Läs mer om de olika profilerna under rubriken Utbildningen i vänsterspalten.

Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram ger dig kunskaper att arbeta som t ex utredare och planerare inom myndighet och företag. Här kan du använda dig av din samhällsvetenskapliga profil samtidigt som du har miljökompetensen. Programmets olika profiler erbjuder dig därutöver mer specifika yrkeskarriärer.

Kontaktinformation

Anna-Karin Ågren

Box 640, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Vasagatan 1, rum E-507

Telefon:
031-786 1340

Spännande hållbarhetstalanger 2019

Aktuell Hållbarhet har utsett 2019 års mest spännande hållbarhetstalanger under 33 år. Med på listan finns tre fd SMIL-studenter, Anna Simmons, Martin Ahrin-Larsson och Saga Jernberg. Läs mer om dem här.

Studentportalen

Studentportalen

E-tjänster, information och service till studenter vid Göteborgs universitet

Sidansvarig: Anna-Karin Ågren|Sidan uppdaterades: 2019-02-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?