Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Det går att få så många nyanser här!

Gustav flyttade från Ängelholm till Göteborg för att få en internationell touch på sina ekonomistudier – men också för att få en bra blandning på både lärandet och livet.

Gustav Andersson är inne på sista året på masterutbildningen International Business and Trade, en resa som började i skånska Ängelholm. – Nästan alla mina vänner skulle läsa vidare i Lund, men vi hade ju redan umgåtts i 18 år. Jag ville prova något nytt. Dessutom var det just internationella affärer jag var intresserad av, berättar Gustav.

Ekonomi med språklig inriktning
Redan på kandidatnivån siktade Gustav mot en internationell framtid och valde ekonomi med språklig inriktning på Handelshögskolan.
– Just språkkurserna läste vi på Humanistiska fakulteten och där träffar man ju också andra typer av människor. Det går att få så många nyanser här, säger Gustav.

Fler perspektiv på världen
Överhuvudtaget upplever Gustav att stor blandning av människor,
inte minst i sin nuvarande masterklass.
– Vi har folk från Italien, Kina, Vietnam, Litauen, Frankrike,
Kanada och Nigeria. Det ger intressanta diskussioner om olika
affärskulturer. Det är väldigt bra att ha den förståelsen. Jag älskar
den öppna miljön. Det är just det som gjort att jag valt att läsa
även mastern här, säger Gustav.

Gustav är vid sidan om sina studier studentambassadör och engagerad i Handelshögskolans arbete med breddad rekrytering där bl.a besök på högstadieskolor i Göteborgs förorter ingår som en viktig uppgift.

Sidansvarig: Jelaine Legaspi|Sidan uppdaterades: 2016-12-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?