Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Amanda Linell

Amanda Linell läste Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram (SMIL) med statsvetenskapligt profil. Idag är hon doktorand på Statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs Universitet.

Varför valde du att läsa Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram?
- Jag har alltid haft ett stort engagemang för samhällsfrågor och politik, framförallt frågor som rör hållbarhet och miljö. Därmed tyckte jag att det var en perfekt kombination att få möjlighet att kunna studera både statsvetenskap och miljövetenskap inom ett program.

Vad har du gjort efter avslutade studier på programmet?
- Efter att jag avslutat mina studier på SMIL började jag på masterprogrammet i statsvetenskap på Göteborgs universitet. Därefter började jag arbeta som forskarassistent på statsvetenskapliga institutionen i Göteborg.

Vad jobbar du med nu och hur fick du jobbet?
- Just nu går jag mitt första år som doktorand på statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet. Jag fick detta jobbet efter att ha sökt en av doktorandtjänsterna våren 2018. Mitt projekt handlar om utmaningar och möjligheter för transnationellt samarbete av naturresurser i södra Afrika. Framförallt är mitt syfte att undersöka hur variation i tillit till staten men även tillit mellan resursanvändare påverkar människors vilja att följa regler för att i slutändan uppnå storskaligt kollektivt handlande. Jag har ett väldigt varierande jobb, alltifrån att skriva på forskningsartiklar, delta på forskningskonferenser till att samla in data under fältarbeten för att nämna några saker.

Vad känner du är den största nyttan med din utbildning från Samhällsvetenskapligt miljövetarprogram?
- Att man som samhällsvetare har med sig en kompetens inom miljöfrågor upplever jag ger en fördelar på arbetsmarknaden. Dagens globala utmaningar såsom klimatförändringarna kräver en allt större kompetens och kunskap om hur vi bygger institutioner och samhällen som främjar samarbete både på lokal och internationell nivå. Detta är något som kräver samhällsvetare med en god förståelse för miljöfrågor.

Om du skulle ge några råd till dagens studenter vad skulle det vara då?
- Då ämnena på SMIL har relativt breda perspektiv skulle jag rekommendera dagens studenter att våga nischa sig mer, exempelvis vid olika former av skriftliga inlämningar. Sen rekommenderar jag självklart alla att läsa den statsvetenskapliga inriktningen då kurserna inom miljöpolitik är väldigt intressanta och inte minst aktuella gällande hur vi genom olika former av institutioner ska kunna möta dagens globala miljöfrågor.

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2019-06-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?