Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Felicia Sandersnäs läser Ekonomie kandidatprogram

Felicia Sandersnäs läste ekonomiprogrammet på Nösnäsgymnasiet i Stenungssund. Att fortsätta läsa ekonomi var självklart och idag läser hon termin fem på Ekonomie kandidatprogram på Handelshögskolan.

Vad är skillnaden från gymnasiet?
- Den största skillnaden från gymnasiet skulle jag säga är att man har mycket större möjlighet att själv disponera över sin tid. Det är inte alls lika mycket schemalagd föreläsningstid och man har mycket mer flexibilitet i när och vart man vill plugga. Till skillnad från i gymnasiet där man kunde ha 10 kurser samtidigt läser vi på Handelshögskolan bara en kurs i taget. Detta ger en stor möjlighet att verkligen kunna fokusera på den kursen man läser och lära sig allt mycket mer ingående! Jag upplevde det som en väldigt positiv omställning när jag började på Handels. Det är ett upplägg som passar mig mycket bättre och jag upplever att det är mycket mindre stress.

På universitetet har man inte lärare på samma sätt som i gymnasiet utan man har föreläsare. Alla föreläsare är väldigt kunniga inom sina områden och man märker verkligen att de är engagerade och brinner för sina ämnen! Det är ofta mycket verklighetskopplingar och information om praktisk tillämpning på föreläsningarna vilket är mycket motiverande och inspirerande!


Hur gick du tillväga när du skulle välja skola och program?

- Jag trivdes väldigt bra med mitt val att läsa ekonomi på gymnasiet och har länge vetat att det är detta jag vill rikta in mig på, att fortsätta läsa ekonomi på universitetet var därför ett enkelt val för mig! Det jag la mer tankekraft vid var vilken skola jag ville läsa vid. Jag visste att jag ville gå på en skola med bra rykte och som kommer ge mig bra möjligheter i yrkeslivet. Jag ville också gärna plugga och bo i en storstad som även har bra studentliv. Därför blev det Göteborg och jag anser att Handelshögskolan är det perfekta valet!

Det var också viktigt i mitt val av vidarestudier att skolan jag valde har ett gott rykte. Triple Crown-ackrediteringen som Handelshögskolan har anser jag är en väldigt bra kvalitetsstämpel som ger en tydlig indikation på skolans höga utbildningsnivå.

Hur blev du intresserad av ekonomi?
- Jag har länge haft intresse för att studera ekonomi. Detta intresse är något jag haft sen jag i åttonde klass praktiserade på en ekonomiavdelning och fick ta del av vad det innebär att arbeta med alla sorters ekonomi-relaterade arbetsuppgifter inom ett företag.

Hur är det att vara student i Göteborg?
- Göteborg ger en perfekt balans mellan studentliv och storstadsliv. Det jag gillar med Göteborg som studentstad är att det är helt upp till var och en hur mycket man vill engagera sig i studentlivet och allt vad det innebär. Det finns absolut ett rikt studentliv att uppleva för den som söker sig till det, men för den som inte har intresset behöver man inte leva mitt i det och uppleva det 24 timmar om dygnet. Ett stort plus enligt mig är också att Handels ligger mitt i stan vilket gör att man verkligen kan uppleva storstadslivet och har nära till allt!

Hur ser en vanlig dag på Handelshögskolan ut för dig?
- Ingen dag är helt den andra lik! Det är väldigt mycket variation men oftast börjar dagen med att jag har en föreläsning på 2-4 timmar på morgonen/förmiddagen. Efter föreläsningen är slut brukar jag äta lunch med mina vänner i bamba (har med mig matlåda!) och sedan brukar jag sitta och plugga några timmar med min studiegrupp. Är det tentavecka blir det mer intensivt plugg men en ”vanlig” vecka brukar vi gå hem lite tidigare!

Är det nåt på Handelshögskolan som sticker ut?
- Ja, i varje kurs har vi alltid ett moment som är kopplat till hållbarhet. Det är intressant att få veta hur man kan applicera hållbarhetstänk på olika typer av ämnen, att gå utanför boxen och inte bara tänka på det vanliga. Sedan märker man av det genom att skolan källsorterar, har solpaneler och att det miljökompenseras vid många event som anordnas av såväl skolan som studentkåren! Sedan har vi också en Sustainability day varje år, vilket är en heldag med fokus på hållbarhetsutmaningar.

Varför skulle du rekommendera Handelshögskolan?
- Jag skulle rekommendera Handelshögskolan främst på grund av att det är en väldigt bra skola med hög kvalité på utbildningen, vilket visas av vår Tripple Crown-ackreditering. Jag tycker också att studiemiljön på Handelshögskolan är fantastisk. Att vara omringad av så många drivna studenter och duktiga föreläsare hela tiden gör att man blir oerhört motiverad själv.

Har du tips till de som ska söka in på universitetet snart?
- Mina tips till alla er som ska söka snart är att skugga studenter som läser de program ni är intresserade av. Att skugga innebär alltså att du får komma och besöka skolan och få en rundvandring av en student, få vara med på en föreläsning (om du vill) och få möjlighet att ställa dina eventuella frågor. Detta är en jättebra möjlighet att få känna av stämningen på skolan och bedöma om man trivs, jag rekommenderar det verkligen!

Ett annat tips är att skriva upp er i bostadskö om ni inte redan gjort det! Det finns studentbostadsköer i alla stora studentstäder och det är jättelätt att hitta genom en enkel sökning. Ju tidigare man skriver upp sig desto bättre, bara några månaders extra kötid kan göra stor skillnad!
 

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2019-05-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?