Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Herman Frie läser MSc International Business and Trade

Herman Frie läste samhällsvetenskapligt program med inriktning mot språk under gymnasiet. Sin kandidatexamen läste han i företagsekonomi vid Högskolan i Halmstad och Ramon Llull University i Barcelona. Idag läser han masterprogrammet i International Business and Trade på Handelshögskolan.


Hur gick du tillväga när du skulle välja skola och masterprogram?
- Min storebror läste sin master på Handelshögskolan i Göteborg så jag fick höra väldigt mycket gott om skolan, vilket gjorde mitt val av skola väldigt lätt. Att välja International Business and Trade programmet kändes naturligt då jag är intresserad av internationellt företagande och tyckte programmets kurser verkade intressanta. Handelshögskolans goda rykte och ranking var också en bidragande faktor som bidrog till mitt val.

Hur blev du intresserad av internationellt företagande?
- Jag har tidigare studerat och arbetat i flera olika länder vilket har gjort mig intresserad av hur företagande fungerar över landsgränser. Sedan under min kandidat läste jag ett par kurser om internationellt företagande och dessa kurser gjorde mig sugen på att lära mig mer om ämnet.

Hur skulle du beskriva undervisningen på Handelshögskolan?
- Lärarna kommer från alla olika hörn i världen. De håller generellt hög klass och är engagerade i att studenterna skall lära sig om ämnet de lär ut. Sedan verkar det som att det är väldigt vanligt att lärarna forskar och publicerar artiklar regelbundet, vilket är en faktor som bidrar till ökat förtroende över deras expertis.

Är det nåt på Handelshögskolan som sticker ut tycker du?
- Ja, när man vistas på campus märker man snabbt universitets arbete med hållbarhet. Stora skärmar som visar hur mycket energi solcellerna har fångat upp för dagen och papperskorgar där man källsorterar avfallet i 6 olika kategorier är exempel på detta. Sedan är utbudet av kurser med fokus på hållbarhet stort. I mitt program läser jag 4 valbara kurser och hälften av alla de kurser jag kan välja har fokus på hållbarhet.

Varför skulle du rekommendera Handelshögskolan?
- Jag hade rekommenderat Handelshögskolan på grund av den höga akademiska kvalitén på undervisningen samt det roliga studentlivet som är tillgängligt när man är student i Göteborg.

Har du tips till de som ska söka in på Handelshögskolan snart?
- Ett tips är att sätta upp sig på olika bostadsköer omgående. Sedan är det bra att undersöka alla de olika studentorganisationer som finns på Handelshögskolan. Att bli medlem i någon av studentorganisationerna är förutom en bra erfarenhet, också ett bra sätt att komma in i det sociala umgänget.
 

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2018-12-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?