Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Josefin Höijer läser MSc Accounting & Financial Management

Josefin Höijer läste ett samhällsvetenskapligt program med ekonomiinriktning på ett engelskspråkigt gymnasium. Sin kandidatexamen läste hon delvis på Stirling University i Skottland och delvis genom fristående kurser på Handelshögskolan. Idag läser hon första året på masterprogrammet Accounting & Financial Management.

Hur gick du tillväga när du skulle välja skola och masterprogram?
- Jag gick mycket på rekommendationer, när jag började fristående kurser hade jag många kompisar som läste på Handelshögskolan och tyckte att det var bra på olika sätt, dels bra lärare, härlig miljö och motiverade studenter samt bra möjligheter att komma i kontakt med näringslivet. Vad gäller val av examen så läste jag på om de olika inriktningarna på hemsidan för att få en uppfattning om vad som intresserade mig mest. När jag valde masterprogram gjorde jag likadant, läste på hemsidan om programmet, kurserna och vad man kan arbeta med efter examen. Det är viktigt att välja något som man tycker verkar kul och inte bara något som låter bra.

Hur blev du intresserad av det du pluggar idag?
- Företagsekonomi i stort intresserar mig för att företagen driver så mycket utveckling och kan verkligen göra skillnad i samhället. Sedan gillar jag siffror också, så kombinationen för mig blev helt enkelt företagsekonomi med inriktning redovisning och finans. Min kandidatexamen är i Industrial and Financial Management och jag läser för närvarande master i Accounting and Financial Management.

Hur är det att vara student i Göteborg?
- Jag gillar verkligen Göteborg som stad, det är härlig stämning här och finns mycket att göra. De senaste åren har det öppnat många nya restauranger och butiker vilket är väldigt kul. Studentlivet på Handelshögskolan är verkligen bra med olika föreningar, kårbolag, puben, sittningar och fester bland annat, men jag gillar att ha staden utanför som alternativ. En annan fördel med Göteborg är att om man vill arbeta extra vid sidan om studierna så finns det ett flertal banker och andra intressanta företag som erbjuder extrajobb till studenter.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
- Jag har oftast en föreläsning eller seminarium per dag på ungefär 3 timmar. Trots relativt lite schemalagd tid så blir det ofta heldagar i skolan ändå eftersom det är grupparbeten och inlämningar i kurserna. Det krävs även en hel del självstudier och läsning under kursens gång, då brukar jag sitta i biblioteket eller ibland hemma. De flesta brukar ha med sig egen lunch, men det finns även bra alternativ i och runtom skolan för att köpa lunch. En vanlig dag kan därför börja med föreläsning, sedan lunch, plugg på eftermiddagen och avslutas med att gå till puben eller hitta på något annat med kompisarna.


Varför skulle du rekommendera Handelshögskolan?
- Utbildningarna är bra och skolan är välrenommerad vilket jag tror kommer vara till stor nytta i arbetslivet. Studenterna på Handelshögskolan är generellt motiverade och engagerade vilket utgör en positiv miljö. Jag tycker det är härlig stämning på skolan och jag har själv lärt känna många vänner genom Handels. Sedan gillar jag Göteborg som stad, och dessutom finns det intressanta företag här som Volvo och SKF vilka skolan har nära koppling med. Det finns även bra möjligheter att åka på utlandstermin om man vill det, och att engagera sig i olika föreningar och aktiviteter genom skolan.

Har du tips till de som ska söka in på Handelshögskolan snart?
- Ett tips är att om möjligt besöka skolan eller ta kontakt med en student för att känna på hur det verkligen är att vara på Handelshögskolan, för mig är magkänslan och allt runtomkring skolan väldigt viktigt. Sedan är det självklart också viktigt att sätta sig in i utbildningens innehåll, programmets titel säger egentligen inte så mycket utan man bör ta reda på det faktiska innehållet.

 

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2020-03-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://handels.gu.se/utbildning/studenter-och-alumner-berattar/josefin-hoijer/
Utskriftsdatum: 2020-07-02