Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Julia Larsson student på MSc Knowledge-based Entrepreneurship

Julia Larsson läser idag masterprogrammet Knowledgebased Entrepreneurship. På gymnasiet läste hon på ekonomi med inriktning mot innebandy på Hulebäcksgymnasiet i Göteborg.


Vad läste du innan du började läsa din master?
-Då jag har en bakgrund inom golf valde jag att läsa fristående kurser för att hinna med min golfsatsning. På det här sättet hade jag flexibiliteten att välja kurser efter både intresse och efter hur mycket tid jag kunde lägga på studierna. Tillsammans med en av studievägledarna på Handelshögskolan la vi upp en plan för mina studier där vi skräddarsydde min kandidatexamen i ekonomi (management) utefter mina mål och ambitioner. Detta gjorde det också möjligt för mig att studera ett år i Australien på University of the Sunshine Coast där jag fick med mig ett diplom i kommunikation.


Hur gick du tillväga när du skulle välja skola och masterprogram?
-Gemensamheten och nätverket på Handelshögskolan har varit väldigt givande för mig som student där, vilket gjorde att jag var inställd på att fortsätta studera vid Handelshögskolan efter min kandidatexamen. Genom mässan Open House som arrangerades av Handelshögskolan fick jag prata med både studenter och lärare från de olika programmen som gav en bra inblick och information kring de olika utbildningarna. Eftersom jag redan driver ett eget företag vid sidan av studierna, kände jag att entreprenörsprogrammen var extra tilltalande och valde därför att söka in till Knowledge-Based Entrepreneurship, som jag idag läser tillsammans med 24 andra entreprenörer!


Hur kommer det sig att du valde Handelshögskolan?
- Det var flera faktorer som påverkade mig i mitt val att välja Handelshögskolan i Göteborg. Det är mycket som händer i Göteborg just nu som både förbättrar och utvecklar innovation och entreprenörsskap. Mitt val baserades till mesta del på detta.


Hur blev du intresserad av entreprenörskap?
- Utveckling, nytänkande och innovation är något som har intresserat mig sedan jag var yngre. Jag startade mitt första företag vid 18 års ålder och driver det än idag, så jag visste sedan innan att jag ville studera något som ligger i linje med eget företagande eller utveckling av andra företag. Valet var dock inte enkelt med tanke på att Handelshögskolan erbjuder en del utbildningar som innefattar både innovation, affärsutvecklande och entreprenörskap. Med hjälp från tidigare studenter och programansvariga kunde jag tillslut rangordna de olika alternativen och jag känner att jag verkligen har hittat rätt utbildning för mig nu.


Hur är det att vara student i Göteborg?
- Göteborg som stad är fantastisk - dock är jag från Göteborg själv, så jag är kanske något partisk. Annars måste jag säga att det absolut bästa med att vara student på Handelshögskolan i Göteborg är den klassen jag har hamnat i. Min klass består av totalt 25 individer och på grund av programmets uppbyggnad har vi utvecklat ett väldigt speciellt band till varandra. Vi utvecklar, stöttar och hjälper varandra i alla situationer.


Hur ser en vanlig dag ut för dig?
- Våra dagar varierar väldigt mycket beroende på vilka kurser vi läser. Vi läser två kurser åt gången och har mycket eget ansvar. Eftersom vi är en entreprenörsklass har vi oftast mycket projektarbeten tillsammans och ses därför på egen hand innan eller efter föreläsningar och workshops. En typisk dag för mig brukar jag vara i skolan vid 9 tiden, jag går då till biblioteket där jag nästan alltid träffar mina klasskompisar som jag kan studera tillsammans med. När vi är schemalagda på eftermiddagarna möts vi alltid upp för lunch och äter tillsammans innan vi går på föreläsning/workshop. Även när vi inte är schemalagda brukar vi boka grupp- eller klassrum för att mötas upp och studera tillsammans. Att varje dag få träffa 24 entreprenörer från olika kulturer och bakgrunder är inte bara intellektuellt stimulerande utan vi är också ett stöd för varandra då många i klassen på sidan av studierna driver egna projekt. Vår klass umgås också mycket med varandra utanför skolan och deltar lika väl i olika innovations evenemang som på klassaktiviteter.


Nåt som är extra bra på Handelshögskolan?
- Lärarna är överlag väldigt bra på Handelshögskolan. Dock vill jag påstå att lärarna i mitt program utmärker sig lite extra då kommunikationen mellan lärarna och klassen är väldigt bra. Våra lärare är inte endast erfarna och duktiga på det dem gör och lär ut, de utvecklar oss också på ett personligt plan lika väl som på ett professionellt plan. Då jag nu också startar upp ytterligare ett bolag vid sidan av studierna har både mina lärare och min klass utgjort ett enormt stöd, vilket jag är väldigt tacksam för.

Sedan måste jag säga Handelshögskolans arbete med hållbarhet. Förutom att arbeta med återvinning och källsortering så pratar vi mycket om social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Detta är något som det samhället går mot allt mer och vi kan se hur hållbarhetstänket har förändrats drastiskt på kort tid. Det känns bra att få ta del av den här förändringen och att Handelshögskolan ligger i framkant när det kommer till att utveckla våra kunskaper inom hållbarhet generellt.


Varför skulle du rekommendera Handelshögskolan?
- Handelshögskolans nätverk är något utöver det vanliga. Jag har fått värdefulla kontakter via både gästföreläsare, skolans partnerskap men också till elever inom andra program. Handelshögskolan har också en mängd studentföreningar som man kan vara aktiv inom eller få hjälp ut av, vilket är både en bra språngbräda ut i arbetslivet eller bra stöd när man behöver hjälp. Jag har exempelvis utvecklat en väldigt bra relation med HandelsJuristerna som hjälper mig och min företagspartner med olika avtal och juridisk rådgivning.


Har du tips till de som ska söka in på Handelshögskolan snart?
- Tveka inte på att ta kontakt om det är något du undrar över! Det finns många som mer än gärna hjälper dig att hitta rätt utbildning för dig och du är alltid välkommen att besöka Handelshögskolan för att känna in stämningen eller få en uppfattning av hur det är att vara student här!
 

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2019-01-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?