Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Linda Hendelberg läser MSc Management

Linda Hendelberg läste ekonomprogrammet på Donnergymnasiet i Göteborg och läste sedan ekonomprogrammet på Handelshögskolan med en utbytestermin i Barcelona. Idag pluggar hon masterprogrammet i Management.

Hur blev du intresserad av management?
- Vad gäller valet av management så finner jag ledarskap ytterst intressant och givande, jag har under lång tid varit intresserad av management och efter flertalet kurser både på skolan (ledning och organisation) men också utanför skolan så har intresset växt.


Hur är det att vara student i Göteborg?
- Det bästa med Göteborg är att det som student finns otroligt mycket valmöjligheter, även fast staden inte är så stor som andra internationella städer så tycker jag den har ett förvånansvärt stort utbud. Som student har du möjlighet att både ta del av en mängd olika aktiviteter på skolan, såsom GSO, seminarier med olika företag och evenemang med Career service, samtidigt som du utanför skolan kan skaffa ett extra jobb på något av alla tusentals olika företag, men också få njuta av Göteborgs uteliv, bio, shopping och vackra skärgård.


Hur ser en vanlig dag ut?
-Som student på Handelshögskolan så kan dagarna vara något varierande, alltifrån att du sitter på lektioner, studerar i biblioteket på individuella arbeten eller tentapluggar, att du bokar ett grupprum och sitter och diskuterar samt skriver arbeten tillsammans med dina kurskamrater.


Varför skulle du rekommendera Handelshögskolan?
- Därför att det är en bra skola med många gedigna program, mycket kunskap och lärande, ett flertal aktiviteter och evenemang som du kan ta del av samt tillmötesgående och stöttande personal.


Har du tips till de som ska söka in på Handelshögskolan snart?
- Gå in på hemsidan och läs igenom de olika programmen, deras krav samt vad de innehåller. Ta kontakt med skolans studentambassadörer och särskilt nån från det program som du önskar gå, för att få en så ärlig och personlig bild som möjligt men också för att under åren kunna ta del av dennes information och tips.
 

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2019-01-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?