Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Maria Lundin jobbar som managementkonsult

Maria Lundin kombinerade företagsekonomi med personalvetarprogrammet och riktade in sig på att bli managementkonsult. Redan innan examen hade hon fått drömjobbet.

Vad pluggade du? 
- Jag började läsa personalvetarprogrammet, men bara efter ett år kände jag att jag  behövde fler utmaningar. Då bestämde jag mig för att läsa till en ekonomexamen parallellt med personalvetarprogrammet. Det gjorde att jag fick en väldigt bra bredd. Det är inte många som har den kombinationen så det blev även en ganska unik grund, säger Maria Lundin.

Hur gick du till väga när du skulle söka jobb?
- Redan under tiden jag pluggade gjorde jag research om olika företag i närområdet och riktade in mig på rollen som managementkonsult. Ett av mina drömjobb var på Ekan Management. Jag hade en ganska medveten strategi för hur jag skulle ta mig dit jag ville. Jag gjorde upp en plan för det, och så blev det så, säger Maria Lundin och tillägger:
- Jag tror att det är bra att ha en plan, och ett syfte, så att man kan motivera sig själv.

Vad innehöll din strategi mer? 
- En del av strategin var att få utlandserfarenheter som skulle passa mitt CV. Det såg jag till att skaffa redan under studietiden genom att dels göra ett internship i Frankrike och dels skriva masteruppsatsen i Kina.

Vad handlade din uppsats om? 
- Vi ville skriva om tjänstefiering av fordonindustrin, vilket handlar om att man går mer från att sälja produkten bil till att sälja tjänsten mobilitet. Vi var då i Kina och jämförde Kina och Sverige. Det var bra att vi skrev om det för den utvecklingen har verkligen gått spikrakt åt det hållet, säger Maria Lundin och tillägger:
- Sen har erfarenheten varit jätteviktig för det jag jobbat med under året. Jag var iväg till Kina igen och jobbade för en kund inom samma industri, fordonsindustrin.

Har du några tips till våra studenter? 
- Se till att maximera dina år på Handelshögskolan. Få så
mycket erfarenheter du kan och se till att engagemanget
vid sidan om skolan ger dig något, säger Maria Lundin och
tillägger:
–Och gör en research på de företag du är intresserad
av. Vissa företag är väldigt intresserade av betyg och att du
läst vissa saker, andra värderar andra typer av erfarenheter
och kompetenser.

 

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2018-12-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?