Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ramin Shokofan läser fristående kurser

Ramin Shokofan läser fristående kurser på Handelshögskolan för att ta en kandidatexamen i marknadsföring.

Vad är största skillnaden från att plugga på gymnasiet?

- Skillnaden är svårighetsgraden. Det är självklart svårare och kräver mer ansvar. Det är mer på allvar nu.

Hur valde du universitet?

Jag ville gärna flytta från Stockholm, och kollade hur skolorna var rankade och vilka som hade fristående kurser. Jag såg att Göteborg var väldigt högt rankad, och att det fanns fristående kurser vilket var viktigt då. Jag tyckte även det var bra att skolan har ackrediteringar.

Har du något tips till någon som funderar på att läsa fristående kurs?

- Välj kurser som känner är relevanta och bygg sedan vidare som det passar dig. Man har rätt att söka 45 högskolepoäng per termin, bättre att söka fler, vara registrerad och ta kursen när det passar dig. Sen är det viktigt att ha koll på ordningen som du tar kurserna.

Vad var extra bra med fristående?

- Ska jag vara ärlig så kom jag inte in på program för jag var ganska busig under gymnasiet, men det blev till min fördel för då kunde jag läsa fortare och jag kunde läsa precis som jag ville ha det. Jag tycker det som varit väldigt skönt för min del att jag kan välja i vilken ordning jag läser kurserna och exempelvis läsa företagsekonomi 2 direkt efter jag läst företagsekonomi 1. Sen så lär jag känna minst 60 nya personer varje termin. Läser man program är man fast med de man läser program med, men jag älskar att träffa nya personer och på ett år har jag träffat över 120 nya personer. Bara det är guld och har varit en väldigt värdefull upplevelse för mig.

Vad är det bästa med att vara student i Göteborg?

- Det är Sveriges näst största stad. Det finns mycket att hitta på. Sen tycker jag att  västkusten är bästkusten. Det är trevliga somrar. Det finns mer att göra här än andra studentstäder, och allting är nära.

Hur skulle du beskriva lärarna här?

- Väldigt olika. Vissa är väldigt drivna och verkligen vill hjälpa och har massor av positiv energi, sen är det dom som är superstrikta som det känns att komma tillbaka till 40-talet ”har ni inte gjort läxan”, jättehård nivå. Det växlar hela tiden. Någon gång har man en riktigt bra, en annan gång kanske någon mindre bra, någon gång någon lite hårdare föreläsare. Sen finns det dom lärarna som är väldigt bra. De har härlig utstrålning, pratar på ett speciellt sätt och man kunde lätt tänka sig att de suttit där jag sitter för tjugo år sen.

Varför skulle du rekommendera Handelshögskolan?

- Det är hög nivå här. Det är väldigt meriterande att ha en utbildning härifrån, och Handelshögskolan vid Göteborgs universitet ligger väldigt högt rankat. Det är väldigt viktigt för min del. Sen så är det ju Sveriges näst största stad. Det är trevligt att vara här, finns mycket folk att lära känna, mycket mer aktiviteter att hitta på. Sen är det också bra att det finns så många olika val. Just här är det väldigt flexibelt med fristående kurser.

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2020-01-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://handels.gu.se/utbildning/studenter-och-alumner-berattar/ramin-shokofan---student/
Utskriftsdatum: 2020-07-09