Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lotti Lindgren Sjöberg

Namn: Lotti Lindgren Sjöberg 

Ålder: 
 25
Kommer från: 
 Göteborg
Utbildning från Handelshögskolan: 
 Kandidat examen inom Financial and Industrial Management, Masterexamen inom Innovation and Industrial Management
Bor: 
 Stockholm
Gör idag: Assistant Brand Manager, Procter & Gamble

Hur hamnade du på ditt nuvarande jobb/hur fick du jobbet?
Som många andra studenter sökte jag en hel del internship under min studietid. 2010 fick jag ett internship på Procter & Gamble, och därefter fick jag erbjudande om tjänst efter examen. Företaget och tjänsten passade perfekt med vad jag var ute efter i min karriära så jag bestämde mig för att ta erbjudandet.

Vad har du för arbetsuppgifter och vilken funktion har du?
Man kan i korhet säga att min roll är marknadschef för Braun i Norden, vilket innebär att jag är ansvarig för all marknadsföring av Brauns produkter. Det betyder att mina arbetsuppgifter varierar mellan att bland annat planera mediestrategin ihop med vår mediabyrå, leta nya spännande sätt att bygga upp relationer med bloggare, till att se till att rätt information finns tillgänglig när du vill handla din produkt i butiken.

Hur trivs du med ditt arbete? Varför?
Jag stormtrivs på med min roll, och det beror på en kombination av utmanande och kul arbetsuppgifter (ett av mina tidigare projekt har t.e.x varit att bygga upp vår Facebooksida), en företagskultur där utveckling är a och o samt att jag jobbar med så inspirerande kollegor.

Varför valde du att läsa det program du gjorde?
Att läsa ekonomi har varit ett ganska självklart val för mig ändå sen jag spelade Monopol för första gången som barn och upptäckte hur kul jag tyckte det var med affärer. Sen har jag inte vetat vad exakt jag ville jobba med, och då passade en bred ekonomi utbildning mig perfekt.

Vad känner du är den största nyttan med din utbildning från Handels?
Kontakterna med företagsvärlden är oslagbara! Möjligheterna att träffa och få känna på så många olika företag genom alla event, GADDEN och projektgrupper tror jag är unik för Handels. Det är också de mötena som har haft störst påverkan på min utveckling.

Viktigaste lärdomen från tiden på Handelshögskolan?
Att gå med i föreningar och engagera mig i projekt var ett riktigt lyckokast både karriärsmässigt, utvecklingsmässigt och om man vill lära känna nya vänner.

Var det en målmedveten satsning att söka ditt nuvarande arbete?
Ja.

Motsvarar dina arbetsuppgifter det du läste på Handelshögskolan? Om ja, på vilket sätt?
Nej, egentligen inte. Det är nog mest ett tänk man har med sig, hur man tar sig an utmaningar och problem snarare än de teoretiska begreppen.

Vilken betydelse har studierna i företagsekonomi haft för dina möjligheter att få ditt nuvarande arbete?
Jättestor betydelse, utan min grund i studierna hade jag inte haft möjligheten att ha det jobbet jag har idag.

Hade du redan under din studietid någon slags strategi för att påverka din framtida karriär?
Det tror jag nog att de flesta har, i olika grad. Men jag tror att det är bäst att ta det som det kommer och inte planera för mycket.

Är du nöjd med dina studier i företagsekonomi? Varför/varför inte?
Jag är nöjd, men önskar att vi hade fått läsa mer case-lösning, lärt oss excel och övat mer på strategitänk. Det var bitar man fick fixa själv.

Baserat på dina erfarenheter, vilket val av studier skulle du göra idag?

Jag skulle fortfarande läsa ekonomprogrammet, men jag skulle inte ha gjort samma Master. Då skulle jag nog hellre läst hela Mastern utomlands.

Om du skulle ge ett råd till dagens handelsstudenter, vilket skulle det vara?
1. Om du inte vet vad du vill syssla med i framtiden, se till att samla så mycket information som möjligt genom företagsevent, GADDEN eller Career Service.
2. Sätt av tid att lösa case, gärna i grupp med andra. Du kommer lära dig att tänka strukturerat och samtidigt ha en grym platform att stå på under intervjuer. Du kan hitta caseböcker i biblioteket.


Intervju gjord i juni 2013

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2013-11-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?