Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Program/kurser - nationalekonomi

 

"När jag väl hade börjat läsa på Handelshögskolan var det makroekonomin och de nationalekonomiska teorierna som intreserade mig mest."

Staffan Bergh är idag verksam som analytiker på Stena Renewable. Han studerade civilekonomprogrammet med inriktning mot finansiell ekonomi och tog examen 2008.

Läs hela intervjun med Staffan
 


 

"Utbildningen har hjälpt mig att bli bekväm med att arbeta med stora datamängder och hur data kan analyseras. Jag tror att de flesta arbetsgivare tycker detta är väldigt meriterande och jag tror att det är kunskaper som kommer bli allt viktigare för arbetsgivare även i framtiden."

Louise Granath har efter sin masterexamen fortsatt på doktorandutbildningen i nationalekonomi på Handelshögskolan.

Läs hela intervjun med Louise Granath
 


 

"Utbildningen ger en bra grund att stå på när man kommer ut i arbetslivet. Arbetsgivaren vet att man kan prestera om man fullföljt sina studier. Lärosätet har också gott renommé vilket underlättar när man söker jobb."

Khaled Saibi har läst ekonomprogrammet med fransk inrikting. Idag arbetar han som politisk sekreterare i finansutskottet i riksdagen.

Läs hela intervjun med Khaled
 


 

"Jag började med att läsa statsvetenskap och planerade att skriva i det men att komplettera med NEK. Istället fastnade jag för nationalekonomin då jag tyckte att det var roligare och kändes mer yrkesinriktat."

Maja-Malin Ekelöf har en Ekonomie kandidat i nationalekonomi som hon tog genom att läsa fristående kurser.

Läs hela intervjun med Maja-Malin

_______________________________________________________

 

"Utbildningen inom nationalekonomi har jag jättestor nytta av inom mitt arbete. Jag skulle till och med säga att mitt sätt att tänka i stort är präglat av mina studier inom ekonomi."

Robin läste Smil som sitt program mendet var först när han valde att rikta in sig på nationalekonomi som han kände att han hittade hem!

Läs hela intervjun med Robin här

 

Sidansvarig: Saida Hajee|Sidan uppdaterades: 2017-11-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?